Egyre több orvhorgász akad horogra Észak-Magyarországon

Megosztás

Fogynak az orvhalászok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és környékén, tájékoztatott az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület.

A halőrök folyamatosan végzik az ellenőrzéseket, így például tetten érték a Sajó-folyó sajószentpéteri szakaszán B. Lajost aki érvényes állami jegy és területi engedély nélkül horgászott egy bottal. Halőreink szabálysértési feljelentést kezdeményeztek. Ugyancsak a Sajón, a sajóecsegi szakaszon kapták el K. Jenőt aki érvényes állami jegy és területi engedély nélkül horgászott egy bottal. Ellene szintén szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

Közleményében az ÉMHE megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben azt tapasztalták, hogy a szabálysértők száma csökkent. Ez nem is olyan meglepő, tekintve, hogy idén már több tucat ügyben intézkedtek, és így sokakat már „kivontak a forgalomból”, vagy elijesztettek a próbálkozástól. 

A május sem telt eseménytelenül: a hosszú hétvége alatt öt orvhorgászt értek tetten. Azt követően dolguk akadt emelőhálós orvhalásszal és pontyokat rejtegető horgásszal egyaránt, majd pedig hőkamerával találtak meg egy elrejtett, 18 kilós harcsát, de védelem alatt álló pontyok is előkerültek egy horgász kocsijából Sajószentpéteren. 

Fotó: Pecaverzum

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek